КлиентДр. Надежда Куюмжиева
Квадратура140 кв.м.
Завършен2023

Стоматологичен център VivaDental

Искам да излъчва чистота, но да не е стерилно. Да е уютно и малките ни пациенти да се чувстват спокойно, когато са на зъболекар, но все пак достатъчно стегнато, защото другата половина от пациентите ни са възрастни.

Трябва да се захранят 20тина специализирани машини. – с това задание Др. Надежда Куюмджиева дойде при нас, след като, две студиа бяха отказали да се захванат с „технологичния кошмар“, с който е обвързан интериор на стоматологичен център.
За нас пък, това си звучи, като задание мечта, защото колкото по-технологично предизвикателен е един проект, толкова ни е по-интересен.

В красивите шкафове на кабинетите са интегрирани захранванията на: систини, автоклави, гипсорези, зъборезачки, стерилизатори, спазени са процедурите за безопасност на повърхностите и за движение на биологичен отпадък в медицинския център.
След технологията, първото с което се захванахме бяха таваните, защото те са най-забелязващият се елемент от интериора на стоматологичен център.

Докато е на стоматологичният стол пациентът прекарва времето си гледайки само в него. И в обстановката на кабинетите. За да допринесем за цялостното положително преживяване на пациентите се фокусирахме върху дизайна на кабинетите, хем да излъчват чистота, хем да са уютни и успокояващи. Затова стартирахме концепцията с леко „палав“ таван и използвахме топло дърво, за да не внесем уют.