КлиентКоливинг Семково
Квадратура16 700 кв.м.
СтатусПроект

Апартхотел коливинг Семково

Коливинг Семково е мащабен проект за превръщането на изоставеният комунистически хотел Рила, състоящ се от 16 700 кв.м.  в  място за международна съвместна общност от дигитални номади, живеещи в  200+ броя студиа и апартаменти.
 
Сградата от вътре съчетава характерната за комунима архитектура на брутализъм и интериорни елементи от 50те години. Да не ги вземем на предвид и да премахнем морално остарели, но мнго здрави материли, катомрамор, естесвено дърво и мебели от масив би било напълно неустойчиво, затова грижливо ги запазваме и надграждаме със съвременни щрихи.
Мраморната подова настилка е полирана и покрита с хотелски килим по поръчка, който добавя акустичност и уют в голяммото фоае, и импонира на мащабния стенен детайл от ръчна мозайка.
Добавяме повече пълнота, като въвеждаме големи месингови осветителни тела по наш дизайн. 
 
Обединихме трите жилищни секции, който следват една линия на дизайна – лесни за поддръзка полиуретанови подове и фолирани стени.
Помислихме и за селфи кът във всеки от коридорите, с лого на комплекс. Триъгълният градиент напомня за стилизирана форма на за вечнозелената ела.
 
Дизайн на студиата и апартаментите:
Съвременен, изчистен и хитър.
От общите коридори, преминаваме без преход с полиуретанова, лесна за поддръжане настилка в кухнята. Освен това допринася за визуалното разделение на зоните в студиото.  
Стените в студиата са защитени и лесни за почистване и ребрандиране с фолио, с рисунка на планински върхове и лифт, което е таматично за мястото. Светлите тонове на стените и корпусните мебели разиряват пространството, акцентните цветове са всъщност цветовете на корпоративната идентичност на Ко- ливинг Семково. Подредбата на ламината на диагонал на пода и стените разширява пространството и също така повтаря същия детайл от обшите части.