Идеи за акцент в интериора, с които да внасете на уют и пълнота

Интериоир на спалня, морска спалня, синя спалня, пана за акцент, дизайн на спалня

Във всяко обществено или частно пространство има големи стени, които са първото, което виждате влизайки в помещението. Точно това са местата на които е добре да обърнем повече внимание, като поставим някакъв вид акцент. Още в началото на проекта да съсредоточим бюджет за реализацията на тези акценти.

Такива зони са: стената зад дивана в хола, стената зад таблата в спалнята, пространството зад рецепция в офис, стената пред столовете в чакалнята, таванът в зъболекарския кабинет, таванът в нощни клубове, в които по презумция е предвидено по-заглушено осветление и не се акцентира на пода.

Класическият подход: Произведения на изкуството и картини

минималистичен дизайн, интериор на хол, идеи за хол, картини, декорации

Най-популярният и класически подход към създаването на акцент е с използването произведения на изкуството: картини, скулптури, пана. Препоръчваме да бъдете смели и да използвате запомнящи произведения на изкуството, както и да включите бюджет за това още в началото на проекта. След тежките ремонтни дейности и мебелировка, често първоначалният заряд и ресурси за проекта са намалели и когато дойде моментът за избор на произведения на изкуството, които да завършат интериора се стига до компромиси с качеството и цената. Това е често срещана грешка, затова препоръчваме да работите с цялостен бюджет включващ всички детайли и да планирате финалните декорации и акценти в него. Именно те са последният щрих, който ще внесе пълнота, завършеност в дизайна и усещане, че всичко е балансирано и в хармония.

Модернистичният подход: 3D елементи в дизайна

триизмерни елементи, акцент в хола, модернистичен дизайн на хол, мебели за холИзползването на 3D елементи е тенденция, която става все по-популярна. Те ни позволяват да заменим класическите плоски равнини и стени и да създадем усещане за дълбочина и обем. Препоръчваме 3D елементите като най-смелият начин да акцентирате на дадена стена.

идеи за хол, пано на диван, мебели за хол3D елементите са любимият ни инструмент за декорация и се стремим да ги прилагаме в интериорите си в цялото им разнообразие. От какъв материал можете да постигнете 3D обем? Почти от всичко – от дървени кубове на една равнина с различна дълбочина, до полиуретан, стиропор, керамика. Могат да бъдат няколко отделни елемента, събрани заедно, които оформят различни форми или едно цяло пано изработено по поръчка според размерите на конкретната стена.

За да се възползвате максимално от 3D елементите и да подчертаете техния обем е важно да ги комбинирате с подходящо осветление. Ето защо винаги обръщаме допълнително внимание на светлината около 3D елементи и предвиждаме местата за поставянето им на начален етап от идейния проект. Така се увеличава максимално драматичното усещане на обем. Обикновено ние залагаме на насочено осветление, използвайки прожектори или на по деликатно, дифузно осветление с LED подствеки за целите пана.

интериоирен дизайн, хол, идеи за хол, декорацииДруга характеристика на 3D елементите, е, че за разлика от класическите произведения на изкуството като картини, те се променят всеки час, е естественото изместване на светлината в стаята. За разлика от картините, 3D паната и играта на светлината дават повече пространство на въображението, и така окото не свиква бързо и не се насища.

Бюджетният подход: комбинация от различни нюанси латекс

триъгълници от латекс, идеи за спалнята, ремонт на спалняНяма начин да няма начин, нали? Стегнатият бюджет не трябва да бъде пречка за направата на интересен интериор. В проект TS08 работихме със стегнат бюджет, но той е един от любимите ни проекти, заради предизвикателството, което представляваше, да създадем запомнящ се и уютен интериор, разполагайки с нисък бюджет. Наблегнахме на красотата на цветовете, като ги използвахме в големи геометрични парчета и избрахме ярък цвят за средата на стената, като същевременно имахме предвид засичането на завесите със стената. Избрахме легло в неутрален цвят, за да подчертаем красотата на жълтото.